top of page

Ανακοίνωση για την απόφαση δικαστηρίου που καταδικάζει τον πρόεδρο του συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Θανάση Φωτόπουλο


Εργατικό κέντρο ανατολικής Αττικής Λαυρίου

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου


Ανακοίνωση 2-4-2024


Σήμερα 2/4 εκδικάστηκε στα δικαστήρια, η αγωγή των εργοδοτών της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου» στο Κορωπί εναντίον εργαζόμενων και συνδικαλιστών για την εμβληματική απεργία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο τον Ιούλη του 2019. Όπως αποδείχθηκε και σήμερα στη δικαστική αίθουσα, η δίωξη ήταν ταξική, συνδικαλιστική.


Ενώ κατέπεσαν όλοι οι ισχυρισμοί του εργοδότη ότι δήθεν χτυπήθηκε, ότι δήθεν καλούσε ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου σε τέτοιες ενέργειες, η πρόεδρος του δικαστηρίου από την αρχή προσπαθούσε να δικάσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. Παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως προχώρησε με εκδικητική μανία στην πρωτοφανή απόφαση να καταδικάσει τον πρόεδρο του ιστορικού κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, Θανάση Φωτόπουλου, με 10μηνη φυλάκιση, επικαλούμενη ως απόδειξη την αυτονόητη υποχρέωσή του προέδρου του συνδικάτου να καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που είχε προκηρυχθεί στην εταιρία!!


Αυτοί είναι οι εργοδότες, το κράτος τους και η δικαιοσύνη τους, ταξική, και τέτοια απάντηση χρειάζεται να πάρουν, με κλιμάκωση των αγώνων για ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.


Χαιρετίζουμε την στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση που σήμερα απέργησαν για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.


Καλούμε όλους και όλες να δυναμώσουν το συνδικάτο μας, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του από 8 εως 30 Απρίλη. Να πάρουν μέρος στις απεργίες στις 17 Απρίλη και τη 1η Μάη στέλνοντας το μήνυμα στους εργοδότες της επιχείρησης Αφοί Βλάχου που μας μηνύουν και μας σέρνουν στα δικαστήρια, όπως και σε όλους τους εργοδότες του κλάδου, που με το δικό μας ιδρώτα βγάζουν τα κέρδη τους, ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να διεκδικούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες.


Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους.


Κάνουμε καθαρό σε όλους, κυβέρνηση, υπουργείο δικαιοσύνης, υπουργείο εργασίας ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους όσες διώξεις και ποινές κι αν μας επιβάλουν.

ΕΓΓΡΑΨΟΥ εδώ για να λαμβάνεις e-mail με τις νέες ανακοινώσεις 

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ

bottom of page