top of page

Ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου χαιρετίζει τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου που με την συμμέτοχή τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες συνέβαλαν στην ισχυροποίηση του Συνδικάτου στις οποίες ψήφισαν 1363 εργάτες από 78 χώρους δουλειάς. Το αποτέλεσμα αυτό με αύξηση των ψηφισάντων για 3η συνεχόμενη φορά και παράλληλα αύξηση των αντιπροσώπων στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και του ΕΚΑ δίνει νέα δυναμική στον αγώνα για την διεκδίκηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.


Η αρχαιρεσίες του Συνδικάτου έγιναν σε συνθήκες όπου η επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους εντείνεται συνεχώς. Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εξοπλίσει τους εργοδότες με μία σειρά νόμους που κατακερματίζουν ακόμα περισσότερο το σταθερό εργάσιμο χρόνο, χτυπάνε το δικαίωμά μας στην συνδικαλιστική δράση και στην απεργία, κρατάνε στον πάγο τις αυξήσεις με τη μη αναγνώριση των τριετιών, έχουν καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και διαμορφώνουν τους μισθούς με βάση την ανταγωνιστικότητα γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανάγκες των εργαζομένων.


Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι και του δικού μας κλάδου βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται συνεχώς καθώς η εργοδοσία αξιοποιεί όλα τα όπλα με τα οποία την έχει εφοδιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενες εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ώστε να εντείνει την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στον δικό μας κλάδο και οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο εργασίας βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται συνεχώς με την ακρίβεια να βαραίνει όλο και περισσότερο καθημερινά τα σπίτια μας. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι οι επιδοτήσεις, και ο δανεισμός στους βιομηχάνους ώστε να επενδύουν και να αυγατίζουν τα κέρδη τους την ίδια ώρα που οι μισθοί των εργατών τελειώνουν πριν τις 15 κάθε μήνα.


Η κατάσταση αυτή δεν είναι μονόδρομος και μπορεί να ανατραπεί με οργάνωση και αγώνα με το συνδικάτο μας το οποίο μπαίνει μπροστά και διεκδικεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου με βάση όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.


Αυτό το γνωρίζουν και οι εργοδότες του κλάδου και για αυτό σε μία σειρά χώρους προσπάθησαν να βάλουν σοβαρά εμπόδια για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών

εμποδίζοντας και στοχοποιώντας εργαζόμενους που ψήφισαν κάτω από το βλέμμα της εργοδοσίας. Γνωρίζουν πως ακόμα και οι φοβισμένοι εργάτες δεν θα είναι για πάντα φοβισμένοι και για αυτό κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να πετάξουν το συνδικάτο έξω από τα εργοστάσια. Όμως η αύξηση της συμμετοχής των εργαζόμενων δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα τους περάσει.


Μπροστά μας έχουμε σημαντικούς αγώνες για την τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 5ημερο 8ωρο, για άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.


Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Δίνουμε τη μάχη ώστε να μετρήσουμε βήματα στην παραπέρα οργάνωση εργατών του κλάδου στο Συνδικάτο.


Σε αυτόν τον αγώνα το επόμενο διάστημα θα μπει μπροστά και η νέα διοίκηση του Συνδικάτου, με στόχο να οργανώνονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, και να διεκδικούμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας όλο και από καλύτερη θέση μέσα σε κάθε χώρο εργασίας.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


24-05-24

Η Διοίκηση

 


Comments


ΕΓΓΡΑΨΟΥ εδώ για να λαμβάνεις e-mail με τις νέες ανακοινώσεις 

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ

bottom of page