top of page

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10:30.

Updated: Feb 24

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10:30 π.μ.



Αθήνα 16-02-2024

                                                                                               

Ανακοίνωση


Ο βίος μας έχει γίνει αβίωτος! Οι «επιτυχίες», που διαλαλεί η κυβέρνηση είναι Φαρμάκι για εμάς και φάρμακο μόνο για τους επιχειρηματίες, τους ομίλους και τις τράπεζες. Απ’την μιά, το μεγάλο φαγοπότι, που έχει ξεκινήσει με τα τεράστια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης κι απ’την άλλη, αυξήσεις-ψίχουλα και επιδόματα-κοροϊδία, που κάνουν την ζωή μας ένα σκέτο αναλώσιμο υλικό!


   Στις 15 του μήνα ο μισθός μας εξανεμίζεται από λογαριασμούς, ενοίκια, ακρίβεια και πληθωρισμό. Τα ράφια των σουπερμάρκετ παραμένουν γεμάτα και απλησίαστα, διότι, αν κάποτε «υποτίθεται», ότι πεινούσαν μόνο οι άνεργοι, τώρα πλέον πεινάμε και όσοι δουλεύουμε, αφού ακόμη και τα βασικά είδη επιβίωσης είναι  απρόσιτα!



   Μας αναγκάζουν με τις χρωματιστές τους αλχημείες, να χρυσοπληρώνουμε το ηλεκτρικό, για να τζογάρουν οι ιδιώτες πάροχοι στην ρουλέτα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας! Παράλληλα, το υψηλό κόστος όλων των καυσίμων, είτε για κίνηση, είτε για θέρμανση, μας βάζει σταγονόμετρο και δοσομετρητή, για να υπολογίζουμε κάθε γραμμάριο! Μαζί φόροι, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποίηση Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, αλλά και 16ωρα, όπως και δουλειά μέχρι τα γεράματα είναι η δική μας αβεβαιότητα, που γίνεται μεγαλύτερη από την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα παγκόσμια ιμπεριαλιστικά αλισβερίσια. Η συμμετοχή των Ένοπλων Δυνάμεων ή οπλικών συστημάτων έξω από τα σύνορα, μας εκθέτει, ολόκληρο τον λαό σε πολλαπλούς κινδύνους!


   Το «αόρατο» νήμα, που συνδέει όλα τα παραπάνω και που γεννά όλα τα καθημερινά, αλλά και τα μελλοντικά μας προβλήματα, δεν είναι άλλο από το καπιταλιστικό κριτήριο «κόστος-κέρδος». Δηλαδή το «κέρδος» μόνο για λίγους και το δυσβάσταχτο «κόστος», από κάθε άποψη, μόνο για τους πολλούς!

 

   Ειδικότερα στον κλάδο μας, αυτή η σχέση «κόστους-κέρδους» αποτυπώνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.


   -Από την μιά, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου αυξάνουν τα κέρδη τους, επειδή τσιμπάνε ευνοϊκά «δανειάκια», κάνουν επενδύσεις, χτίζουν κτίρια κι εγκαταστάσεις, αγοράζουν μηχανές, επεκτείνονται, όπως οι παραγγελίες τους, εξαγοράζονται ή συγχωνεύονται με μεγάλους ομίλους, ακόμη κι αρπάζοντας ο ένας την «δουλειά» του άλλου…

   -Από την άλλη, εμείς, οι εργαζόμενοι του κλάδου είμαστε, που επωμιζόμαστε κάθε τους κόστος, με το να εργαζόμαστε χωρίς κλαδικές συμβάσεις, χωρίς 3ετίες με αναδρομικότητα -από το 2012 ως και σήμερα, χωρίς στοιχειώδεις όρους υγείας-ασφάλειας πολλές φορές, με τα εργατικά ατυχήματα να πληθαίνουν, με εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης μας από το εργοδοτικό δόγμα «δουλίτσα να υπάρχει», να μήν ξεκουραζόμαστε, να μήν έχουμε χρόνο για την οικογένεια μας δουλεύοντας «από ήλιο σε ήλιο» και χωρίς ποτέ, να καλύπτουμε τις ανάγκες μας!

 

Στις 28 Φλεβάρη διεκδικούμε και απαιτούμε:

 

-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.

-Υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, ειδικότητες, επαναφορά όλων των 3ετιών-πολυετιών αναδρομικά.

-Μέσα Ατομικής Προστασίας, όρους Υγείας-Ασφάλειας, καθημερινή παρουσία Τεχνικού Ασφάλειας και Ιατρού Εργασίας.

-5ήμερο-8ωρο-σταθερό 40ωρο από Δευτέρα-Παρασκευή, διάλειμμα εντός ωραρίου.

-Επαναφορά του κλάδου στα Βαρέα, σύνταξη στα 55 για άνδρες-στα 50 για γυναίκες.

-Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 για κάθε παιδί.

-Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.

-Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

-Άμεση παύση πλειστηριασμών της εργατικής-λαϊκής πρώτης κατοικίας.

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10:30 π.μ.

 

 

Αγωνιστικά

η Διοίκηση

Comments


ΕΓΓΡΑΨΟΥ εδώ για να λαμβάνεις e-mail με τις νέες ανακοινώσεις 

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ

bottom of page